Savjeti pri kupnji mobilnih kuća

Prije nego što kupujete, dozvolite da Vam pomognemo malo našim savjetima za kupnju.

 

1. Savjet:

Za postavljanje mobilne kuće potrebna je dozvola. Preporučljivo je unaprijed se raspitati kod nadležne lokalne uprave izgradnje. Dok ovo nije jasno, ne kupujte mobilnu kuću. Uz pomoć našeg službenog stručnjaka za izgradnju rješavamo nabavku dozvole, obezbijeđujemo potrebnu dokumentaciju.


2. Savjet:

Najvažniji savjet za kupnju je da točno izmjerite mjesto za mobilnu kućicu. Tijekom smještanja mobilne kuće kotrljajući je na kotačima vučemo je ili guramo. U većini slučajeva osim ljudske snage potrebno je i vučno vozilo. To može biti traktor ili vozilo s pogonom na sva 4 kotača. Bitno je napomenuti, da mjerenje razdaljina nije korisno samo na parceli. U najvećem broju slučajeva kućicu još van parcele spuštamo sa prikolice. Ukoliko kuću treba vući nekoliko stotina metara do željenog mjesta, potrebno je proći i premjeriti širinu ove putanje tako da kućica može proći. Također u zavojima treba voditi računa o dužini kućice. Po potrebi vršimo i pregled parcele.


3. Savjet:

Tijekom instalacije mobilnih kuća preporučujemo napraviti betonski temelj, no to nije nužno. Nakon što se kuća instalira na željeno mjesto, tijekom podešavanja ona se mora poduprijeti u 6 do 8 točaka, a zatim se mora staviti u vodoravan položaj. Nakon toga može se početi povezivati na komunalije. Podupiranje se može riješiti i betonskim pločama, kamenom oplatom ili potpornim stalcima.

 

Savjetovanje

2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 48.
30/556-3595
70/984-1001
30/522-0415
70/334-9644